προορισμός…γεύση!

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και γλυκάδια

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 18 mins Total Time 48 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω την συκωταριά. Την αφήνω να βράσει για 8-10 λεπτά. Την βγάζω σε ένα σουρωτήρι και την αφήνω να κρυώσει.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζω τα νεύρα και τις μεμβράνες και την κόβω σε μικρά κομμάτια.

  2. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό, ρίχνω την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα γλυκάδια, την πάπρικα και το κοκκινοπίπερο. Αλατίζω και σοτάρω για 15-18 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το δεντρολίβανο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τηγανιά, συκώτι, αρνίσια συκωταριά, γλυκάδια, πασχαλινό, μεζές,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *