Τερίνα σοκολάτας
Υλικά
Για την τερίνα
Για την κρέμα ανγκλέζ
Εκτέλεση
Για την τερίνα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 10x20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
-
Βάζω την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το κατσαρολάκι μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω το κατσαρολάκι στο νερό.
-
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν.
Ξεκινάω να ρίχνω τα αυγά, ένα τη φορά και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν στο μείγμα. -
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τοποθετώ τη φόρμα μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Ρίχνω ζεστό νερό μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας και ψήνω την τερίνα για 30 λεπτά.
-
Βγάζω με προσοχή τη φόρμα από το ταψί και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
-
Για να την σερβίρω, αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια μακρόστενη πιατέλα και στολίζω με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Ζεσταίνω ένα μαχαίρι (βουτάω τη λάμα για 30 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και την σκουπίζω) και κόβω σε λεπτές φέτες. Σερβίρω με την κρέμα ανγκλέζ.
Για την κρέμα ανγκλέζ
-
Δείτε την διαδικασία ΕΔΩ