προορισμός…γεύση!

Τερίνα με σύγκλινο και λουκάνικο Λακωνίας

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια κλασική τερίνα, στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνω στην άκρη.

  2. Ψιλοκόβω τα λουκάνικα και το σύγλινο και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα ξερά σύκα, αλάτι, πιπέρι και το μισό άνηθο. Ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζω τον ανάμεικτο κιμά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον υπόλοιπο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τη μισή ποσότητα μέσα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι, αδειάζω το μείγμα με τα αλλαντικά και καλύπτω με τον υπόλοιπο κιμά. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνου, ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί και απλώνω τις φέτες σφέλας. Γυρίζω το φούρνο στο γκριλ και ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: τερίνα, μοσχαρίσιος κιμάς, χοιρινός κιμάς, λουκάνικο, σύγκλινο, κρέμα γάλακτος, σύκα, σφέλα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *