Τερίνα με σύγκλινο και λουκάνικο Λακωνίας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια κλασική τερίνα, στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνω στην άκρη.
-
Ψιλοκόβω τα λουκάνικα και το σύγλινο και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα ξερά σύκα, αλάτι, πιπέρι και το μισό άνηθο. Ανακατεύω καλά.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάζω τον ανάμεικτο κιμά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον υπόλοιπο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τη μισή ποσότητα μέσα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι, αδειάζω το μείγμα με τα αλλαντικά και καλύπτω με τον υπόλοιπο κιμά. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνου, ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί και απλώνω τις φέτες σφέλας. Γυρίζω το φούρνο στο γκριλ και ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Note
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ