Τερίνα με κουνέλι και σύκα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνω τα σύκα με το κονιάκ να μουλιάσουν. Ρίχνω στη μηχανή του κιμά ή σε ένα μπλεντεράκι το κρέας από το κουνέλι, τα κρεμμύδια και τα συκωτάκια τα κιμαδοποιώ όλα μαζί. Αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ.
-
Αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και προσθέτω τη γέμιση στο μίγμα του κιμά. Προσθέτω επίσης, το αυγό, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Στραγγίζω τα σύκα από το κονιάκ, τα ψιλοκόβω και τα κρατάω στην άκρη. Ρίχνω το κονιάκ το μίγμα του κιμά και ανακατεύω πολύ καλά.
-
Σε μια πορσελάνινη φόρμα για τερίνα στρώνω τις μισές φέτες μπέικον. Στρώνω το μισό μίγμα του κιμά. Αραδιάζω τα σύκα και σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα. Καλύπτω με τις υπόλοιπες φέτες μπέικον.
Ψήνω την τερίνα σε μπεν μαρί* για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Note
* Τοποθετώ την τερίνα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό.
User Reviews
Mouth-watering