Με γνώμονα το εξαιρετικό Aromatic Cast, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να τα συνοδέψετε με τερίνα κοτόπουλο με ραζ ελ χανούτ και κρούστα φυστικιού.
Τερίνα κοτόπουλο με ραζ ελ χανούτ και κρούστα φιστικιού
Για την υπέροχη αυτή τερίνα θα χρειαστούμε
Για την τερίνα
Για την κρούστα
Εκτέλεση
-
Πασπαλίζω
Πασπαλίζω με τα αλεσμένα φυστίκια φροντίζοντας να κολλήσουν καλά στην επιφάνεια και στα πλάγια.
Note
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
40 γρ. αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρούστα
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σκόνη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
Στεγνώνω καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα κόβω σε κύβους των 2 εκ. Βάζω τη μισή ποσότητα στο μούλτι (ή στον επεξεργαστή) και τα αλέθω. Αδειάζω το αλεσμένο μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τα αυγά, τα φυστίκια, το ρας-ελ-χανούτ, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Φορώντας γάντια «ζυμώνω» τα υλικά για να ενωθούν καλά.
Λαδώνω ελαφρά μια τετράγωνη φόρμα για τερίνα 20x20 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα. Πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει συμπαγές και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Τοποθετώ την τερίνα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω με νερό μέχρι τη μέση της τερίνας. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζω την τερίνα από το ταψί με το νερό, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και γέρνω με προσοχή το σκεύος για να στραγγίξω όσα υγρά έχουν δημιουργηθεί από το ψήσιμο του κοτόπουλου.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο, τοποθετώ επάνω ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. κουτί, πιάτο, ή κονσέρβα) και το αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες.
Αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα και αλείφω με το ελαιόλαδο.