Τάρτες σοκολάτας με κανέλα
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την κρέμα σοκολάτα
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Βάζω όλα τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύω για 1 λεπτό με το φτερό. Χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνω σταδιακά το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
-
Χτυπάω το αυγό με το πηρούνι και το ρίχνω στον κάδο συνεχίζοντας να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενωθεί στα υλικά, σταματάω το μίξερ και τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβω με το τσέρκι 6 στρογγυλούς δίσκους. Τοποθετώ τους δίσκους σε ισάριθμες φόρμες. Με το ροδάκι της πίτσας κόβω λεπτές λωρίδες πλάτους 1 εκ. και τις τοποθετώ στην περιφέρεια των δίσκων, κολλώντας τες στα τοιχώματα των ταρτών. Τρυπάω διάσπαρτα της τάρτες με ένα πηρούνι και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τις τάρτες από το ψυγείο και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Τις αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα.
Για την κρέμα σοκολάτα
-
Βάζω το τυρί κρέμα, την κανέλα και την άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα για να αφρατέψει.
-
Βάζω την σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετώ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για λίγο.
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνω τα 3 μείγματα με απαλές κινήσεις και μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
Γεμίζω τις τάρτες, στολίζω με φρέσκα φρούτα, μαρέγκες και ζαχαρωτά και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!