Τάρτες με κρέμα butterscotch
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα butterscotch
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 10-12 εκ., 7-8 δίσκου τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, ή μπορώ να την αφήσω ολόκληρη και να την μεταφέρω σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
-
Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις τάρτες από τις φόρμες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα
-
Σε μια αντικολλητική χαμηλή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τοποθετώ σε χαμηλή φωτιά και αφήνω να λιώσει το βούτυρο και ακολούθως να λιώσει η ζάχαρη. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.
-
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το γάλα και προσθέτω τους κρόκους και το αλάτι. Περνάω το μείγμα από ψιλή σίτα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
-
Αδειάζω το γαλατένιο μείγμα στην κατσαρόλα με την καραμέλα (με προσοχή) και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει. Επειδή η διαδικασία γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.