προορισμός…γεύση!

Ταρτάκια με τυρί και φρέσκα κρεμμυδάκια

Ταρτάκια με τυρί και φρέσκα κρεμμυδάκια

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Total Time 1 hr Servings: 12

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτω τα κυβάκια του βουτύρου και τα τρίβω γρήγορα στο αλεύρι με τα δάχτυλά μου, μέχρι να ετοιμάσω μια ψιχουλιαστή ζύμη.

  2. Προσθέτω σταδιακά το νερό και συνεχίζω να δουλεύω το ψιχουλιαστό μείγμα με τα χέρια για 1 - 2 λεπτά το πολύ, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και λεία ζύμη, χωρίς να το παρακάνω, γιατί θα ζεσταθεί από τη θερμοκρασία των χεριών μου και θα κολλάει.

  3. Τη μεταφέρω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγω σε μεγάλο λεπτό φύλλο πάχους έως ½ εκ. το πολύ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (ή με το στόμιο ενός ποτηριού ή φλιτζανιού) κόβουμε 12 δισκάκια ζύμης. Αν η ζύμη δεν φτάνει για τόσα, ζυμώνω πάλι τα περισσεύματά της και την ανοίγω ξανά, κόβοντας στη συνέχεια 1 - 2 δισκάκια ακόμα μέχρι να φτιάξω όσα χρειάζομαι. Αν έχω ατομικά φορμάκια για ταρτάκια τα λαδώνω ελαφρώς και στρώνω εκεί τα δισκάκια ζύμης.

  4. Αν δεν έχω φορμάκια, ανασηκώνω ελαφρώς τα δισκάκια γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ώστε να συγκρατηθεί η γέμιση στο εσωτερικό. Τα αραδιάζω στο μεγάλο ταψί του φούρνου το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το μείγμα αυγού-γιαουρτιού και προσθέτω το τριμμένο τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Μοιράζω κουταλιές από το μείγμα στα δισκάκια ζύμης και τα πασπαλίζω με λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

  2. Ψήνω τα ταρτάκια για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να αποκτήσει με λεπτή και γυαλιστερή χρυσαφένια κρούστα, και να ροδίσει η ζύμη. Τα σερβίρω χλιαρά.

Keywords: ταρτακια με τυρι φρεσκα κρεμμυδακια

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Flavorful