Ταρτάκια με σοκολάτα και καρύδα
Υλικά
Για τις τάρτες
Για την σοκολάτα με καρύδα
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για τις τάρτες
-
Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.
-
Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ.
-
Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Για την γκανάζ
-
Βάζω ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ρίχνω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύω συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν σε ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την αποξηραμένη καρύδα και το εκχύλισμα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα στις ψημένες τάρτες. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Λίγο πριν σερβίρω, στολίζω με φλέικς καρύδας.
User Reviews
Really good!