Ταρτάκια με ροδάκινα και κρέμα αμυγδάλου
Υλικά
Για την κρέμα αμυγδάλου
Εκτέλεση
-
Ανοίγω το φύλλο ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο και κόβω σε 6 κομμάτια. Τα στρώνω σε βουτυρωμένες φόρμες για ταρτάκια διαμέτρου 12 εκ., και τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Φυλάω τις άδειες τάρτες στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Για την κρέμα αμυγδάλου
-
Βάζω σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο. Προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να λιώσει. Ρίχνω την πούδρα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τους κρόκους και την εσάνς πικραμύγδαλου, ανακατεύοντας ζωηρά.
Για τα ταρτάκια
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τις άδειες τάρτες από το ψυγείο ισομοιράζω τα φιστίκια Αιγίνης και την κρέμα αμυγδάλου. Πλένω και κόβω στη μέση τα ροδάκινα και τοποθετώ το κάθε μισό κομμάτι επάνω στην κρέμα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
-
Ψήνω τα ταρτάκια για 15-20 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να μισοκρυώσουν. Πασπαλίζω με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρω.
User Reviews
Exceptional!