Ταρτάκια με μους φράουλας και ζύμη σαμπλέ σοκολάτας
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την μους
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια, χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Σταματάω το μίξερ, φτιάχνω μια μπάλα ζύμης και την τυλίγω με μεμβράνη. Την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελάχιστα 12 μίνι ταρτιέρες ή 6 μεσαίες ή 1 μεγάλη διαμέτρου 20-22 εκ.
-
Ανοίγω το φύλλο με τον πλάστη και κόβω κύκλους ζύμης. Τους μεταφέρω στις θήκες καλύπτοντας την βάση και τα πλαϊνά. Μεταφέρω τα ταρτάκια σε ένα ταψί και ψήνω για 15 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για την μους
-
Bάζω τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρω τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, πασπαλίζω τη ζελατίνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Αφρατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα και το προσθέτω στην σαντιγί. Ανακατεύω για να ενωθούν καλά και προσθέτω τον κρύο πουρέ φράουλας. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζω τα ταρτάκια και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
Στολίζω με φράουλες και σερβίρω.
User Reviews
Terrific