Ταρτάκια με κρέμα, τυριά και λαχανικά εποχής
Υλικά
Για την κρέμα
Για τα ταρτάκια
Εκτέλεση
Για την κρέμα
-
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτω το ζωμό και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 10 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το αυγό. Δουλεύω με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενωθεί στην κρέμα και αλατοπιπερώνω. Αφήνω την κρέμα στο πλάι μέχρι να ετοιμάσω τα λαχανικά.
Για τα λαχανικά
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτω πασπαλιστά την πάπρικα και το κάρι και σοτάρω για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνω πρώτα την μελιτζάνα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και σοτάρω ανακατεύοντας με 6-7 λεπτά. Θέλω να ροδίσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Για τα ταρτάκια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μαφινιέρα. Απλώνω τα 2 φύλλα σφολιάτας και τα κόβω σε 6 τετράγωνα κομμάτια το καθένα. Τοποθετώ τα φύλλα σφολιάτας μέσα στις θηκούλες αφήνοντας να εξέχουν λίγο από τις άκρες.
-
Ανακατεύω τα τυριά με την κρέμα και την μοιράζω στα σφολιατάκια. Μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά, πιέζοντάς τα λίγο για να μισοβυθιστούν. Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
User Reviews
Exceptional!