Ταρτάκια με κρέμα ταχίνι, φυστίκια και κεράσια
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την κρέμα ταχίνι
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μπολ και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω λίγο αλάτι και το αυγό και δουλεύω τα υλικά (δεν ζυμώνω πολύ) μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέτω σταδιακά (με ένα κουταλάκι) παγωμένο νερό.
Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. -
Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με θήκες για μάφινς ή μικρά φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 εκ. Χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ. και τα πιέζω να γίνουν πλατιά. Βάζω ένα «πιτάκι» σε κάθε μια θήκη και πιέζω με τα δάχτυλά μου για να απλώσει και να καλύψει στη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω τα ταρτάκια στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ.
Για τη γέμιση
-
Βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι στο μπλέντερ και το πολτοποιώ για 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνω τη σκόνη σουσαμιού σε ένα μπολ και προσθέτω την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το ταχίνι και την βανίλια και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα.
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά, τους κρόκους και το γιαούρτι μέχρι να διαλυθεί εντελώς το γιαούρτι και να μην υπάρχουν εμφανή κομμάτια. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την κρέμα ταχίνι και προσθέτω και την κρέμα γάλακτος. Δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για το ψήσιμο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C αερόθερμο. Βγάζω τα ταρτάκια από το ψυγείο, τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και σκορπίζω στην επιφάνεια φυστίκια και κεράσια.
Ψήνω τα ταρτάκια για 15-18 λεπτά.