Ταρτάκια με καραμελωμένους λωτούς και κρέμα
Υλικά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
-
Κρατάω 1 φλιτζάνι γάλα από το μετρημένο και το υπόλοιπο το βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω σε ένα μπολ το 1 φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Χτυπάω καλά με το σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
-
Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύω γρήγορα με το σύρμα. Επαναφέρω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να ακουμπάει επάνω στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει.
Για τους καραμελωμένους λωτούς
-
Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύω και βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα χωρίς να ανακατέψω καθόλου. Απλά ανακινώ 1-2 φορές το τηγάνι. Μόλις δω ότι έχει πάρει σκούρο καστανό χρώμα αποσύρω από τη φωτιά.
-
Ρίχνω με μεγάλη προσοχή την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τους λωτούς γυρίζοντάς τους μερικές φορές με ένα πηρούνι για να καλυφθούν καλά με την καυτή καραμέλα.
Τους αφήνω να κρυώσουν.
Για τα ταρτάκια
-
Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με θήκες για ταρτάκια. Στρώνω τα σφολιατάκια, τα τρυπάω καλά με ένα πηρούνι (για να μη φουσκώσουν πολύ) και ψήνω για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω τα ταρτάκια από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
User Reviews
Exceptional!