Τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση/Instructions
Για τη βάση
-
Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
-
Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
Για την κρέμα
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μείγμα.
Για την τάρτα
-
Αδειάζω την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
-
Για να σερβίρω, σκορπίζω στην επιφάνεια της τάρτας γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μου (ιδιαίτερα ταιριάζουν τα εσπεριδοειδή, όπως πράσινο ή πορτοκαλί νεράντζι, πορτοκάλι ή περγαμόντο) ή πασπαλίζω με χονδροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι ή φουντούκι.
User Reviews
Exceptional!