Τάρτα με κρεμμύδια και πέστο σπανάκι-φουντούκι
Υλικά
Για τη ζύμη
Για το πέστο
Για τα κρεμμύδια και τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Τρίβω τα υλικά με τα χέρια μου, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το γιαούρτι και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για το πέστο
-
Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για τα κρεμμύδια
-
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα κόβω στη μέση. Βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζω και σοτάρω ελαφρά και από την επάνω πλευρά. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω απαλά για να λιώσει και να καραμελώσουν. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ.
-
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγω σε χοντρό φύλλο μεγαλύτερο από την διάμετρο της ταρτιέρας. Μεταφέρω το φύλλο στην ταρτιέρα, αφήνοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά της. Τρυπάω διάσπαρτα τη βάση με ένα πηρούνι.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά της γέμισης (αυγά, γιαούρτι, αλατοπίπερο). Προσθέτω το πέστο και τα 150 γρ. κασέρι και αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα. Τοποθετώ ολόγυρα τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
-
Ψήνω την τάρτα για 45-50 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω όση από την ζύμη εξέχει (τριμάρω). Αφήνω την τάρτα να κρυώσει, κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Exciting!
Exciting!