Ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι και τραγανοί
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολάκι βάζω τον ταραμά και 2 - 3 κουταλιές καυτό νερό. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα του, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Ανακατεύω πολύ καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφικτό, για να πλάθεται, επομένως, αν χρειάζεται, ρίχνω λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθω κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζω ελάχιστα.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω καλής ποιότητας ηλιέλαιο, μέχρι η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τους ταραμοκεφτέδες σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
-
Τους σερβίρω ζεστούς και, προαιρετικά, τους ραντίζω με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.
User Reviews
Terrific