προορισμός…γεύση!

Ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι και τραγανοί

Ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι και τραγανοί

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Total Time 45 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μπολάκι βάζω τον ταραμά και 2 - 3 κουταλιές καυτό νερό. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα του, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Ανακατεύω πολύ καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφικτό, για να πλάθεται, επομένως, αν χρειάζεται, ρίχνω λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθω κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζω ελάχιστα.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω καλής ποιότητας ηλιέλαιο, μέχρι η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τους ταραμοκεφτέδες σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.

  3. Τους σερβίρω ζεστούς και, προαιρετικά, τους ραντίζω με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. 

Keywords: ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι,τραγανοί

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Terrific