Σπιτάκι Gingerbread
Υλικά
Για τη ζύμη
Για το γλάσο
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
-
Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη μελάσα. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
-
Παίρνω 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος και βάζω ανάμεσα τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου.
-
Σχεδιάζω τα διάφορα κομμάτια του σπιτιού σε χαρτί και κόβω πατρόν από χαρτόνι. Τα τοποθετώ επάνω στη ζύμη και με ένα μυτερό μαχαίρι κόβω τα κομμάτια του σπιτιού. Μεταφέρω μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄περίπου.
Για το γλάσο
-
Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά, με το σύρμα του μίξερ όσο να ομογενοποιηθούν.