προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 mins Cook Time 25 mins Total Time 1 hr 5 mins

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το γλάσο

Για την κρέμα

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη μελάσα. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

  2. Παίρνω 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος και βάζω ανάμεσα τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου.

  3. Σχεδιάζω τα διάφορα κομμάτια του σπιτιού σε χαρτί και κόβω πατρόν από χαρτόνι. Τα τοποθετώ επάνω στη ζύμη και με ένα μυτερό μαχαίρι κόβω τα κομμάτια του σπιτιού. Μεταφέρω μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄περίπου.

Για το γλάσο

  1. Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά, με το σύρμα του μίξερ όσο να ομογενοποιηθούν.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Για να συναρμολογίσω το σπιτάκι χρησιμοποιώ ένα κορνέ με το γλάσο και κολλάω τους τοίχους και τη σκεπή. Φτιάχνω τα παράθυρα, το χιόνι στη σκεπή και την πόρτα. Στολίζω με διάφορα ζαχαρωτά και κουφετάκια.

Keywords: Σπιτάκι,Gingerbread
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *