Σπετζόπιτες με φέτα και τυρί κρέμα
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω όλες τις πιπεριές και σοτάρω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην μαυρίσουν. Αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω τις πιπεριές να κρυώσουν και προσθέτω τη φέτα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά.
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το μέλι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνω με τον γάτζο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, προσθέτω την θρυμματισμένη μαγιά και συνεχίζω το ζύμωμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί η μαγιά στη ζύμη. Σταματάω το μίξερ και σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα. Την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν οι πιτούλες μου). Με ένα χοντρό πλάστη, ανοίγω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Μοιράζω τη γέμιση φροντίζοντας να μην είναι πολύ απλωτή επάνω στο φύλλο, αλλά κυρίως στο κέντρο. Αλείφω την περιφέρεια του φύλλου με νερό και σηκώνω με προσοχή τις άκρες της ζύμης, φέρνοντάς τες προς το κέντρο, καλύπτοντας τη γέμιση.
-
Μεταφέρω τις πιτούλες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο αλείφω ολόγυρα με νερό. Πασπαλίζω με αρκετό σουσάμι και αφήνω τις πιτούλες για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω τις πιτούλες για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.