Σπανακοτυρόπιτα με λαζάνια
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το σπανάκι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Τα τρίβω με τα χέρια μου για 1 λεπτό, για να αποβάλλουν τα υγρά τους και να «μαραθούν». Δεν τα στύβω γιατί τα ζουμάκια τους τα χρειάζομαι.
Προσθέτω τη φέτα, τον άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για την πίτα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραμμο ταψί 22x33 εκ. και καλύπτω τη βάση με λαζάνια. Απλώνω μια δόση από το μείγμα με το σπανάκι. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα επάνω στην πίτα, πασπαλίζω με το σουσάμι και ανακινώ λίγο το ταψί.
Ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.
User Reviews
Πολύ ωραίο και σαν φαγητό!!!!