προορισμός…γεύση!

Σπανάκι γκρατέν με μπεσαμέλ φέτας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Για την μπεσαμέλ φέτας

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την μπεσαμέλ φέτας

  1. Βάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύω και ρίχνω γάλα σε δόσεις. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 4-5 λεπτά). Προσθέτω την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύω καλά.

Για το σπανάκι

  1. Βγάζω το σπανάκι από την κατάψυξη και το αφήνω να ξεπαγώσει εντελώς. Στύβω καλά με τα χέρια μου και το βάζω σε ένα μπολ.

Για το γκρατέν

  1. Βάζω το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω το σκόρδο και το καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το πάνκο και το καβουρδίζω μέχρι να πάρει ένα ωραίο, καστανό χρώμα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρύστενο σκεύος και πασπαλίζω με λίγο από το πάνκο.

  1. Ρίχνω το στραγγισμένο σπανάκι στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το μισό καβουρδισμένο πάνκο μέσα στην κατσαρόλα με το μείγμα του σπανακιού-μπεσαμέλ, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκορπίζω τους κύβους της φέτας και πασπαλίζω με το υπόλοιπο πάνκο.
    Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. G.Grr

    Υπέροχη