Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα ανθότυρου και ρόκα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βράζω τα σπαγγέτι «αλ ντέντε» σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω, αφήνω κατά μέρος 200 ml από το νερό τους, και τα διατηρώ ζεστά.
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι και 2 κουτ. σούπας νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το νερό να εξατμιστεί. Προσθέτω το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σοτάρω το μείγμα για 1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα φύλλα ρόκας. Μαγειρεύω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα φύλλα να μαλακώσουν καλά και να πέσει ο όγκος τους και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά. Ρίχνω το γάλα και το ανθότυρο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
-
Ρίχνω λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω στο σκεύος τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό από το βράσιμό τους που έχω αφήσει κατά μέρος. Ανακατεύω απαλά για να καλύψω καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζω με άφθονο μείγμα από φρεσκοτριμμένα πιπέρια και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Excellent!