Σπαγγέτι με ρακί και λιαστές ντομάτες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το σπαγγέτι, 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφετε στη συσκευασία. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από αυτό της κατσαρόλας και τα σουρώνω.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το ρακί και αφήνω να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
-
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, ½ φλιτζάνι από το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και το βούτυρο. Ανακατεύω και προσθέτω το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρω τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι ανακινώ καλά και αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμη από το νερό που έχω κρατήσει.
Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.