Σπαγγέτι με αντζούγιες και ντοματίνια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού, τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις φέτες του σκόρδου και το τσίλι και σοτάρω για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 2-3 δευτερόλεπτα.
-
Προσθέτω τα ντοματίνια, τα κρίταμα, τις μισές αντζούγιες, τις ελιές και την κάπαρη. Αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και προσθέτω ½ κουτάλα νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 3 λεπτά περίπου.
-
Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και το τυρί (αν το χρησιμοποιήσω). Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά σκορπίζω τις υπόλοιπες αντζούγιες, και σερβίρω αμέσως.