Σουβλάκια γαλοπούλας με τραγανή κρούστα παξιμαδιού
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω να βράσει μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, όταν πάρει μια καλή βράση ρίχνω τους κύβους γαλοπούλας. Τους ζεματίζω για 5 - 6 λεπτά, τους στραγγίζω καλά, τους βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα.
-
Ετοιμάζω τα υλικά μου σε μπολάκια, στη σειρά, ως εξής: Σε ένα βάζω το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο ανακατεύω τα παξιμάδια, το τυρί, την πάπρικα και το θυμάρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. -
Παίρνω έναν-έναν τους κύβους γαλοπούλας και τους αλευρώνω. Τους τινάζω ελαφρά και τους βρέχω με το αυγό. Τέλος, τους πανάρω με το μείγμα παξιμαδιού. Τους βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα.
-
Παίρνω καλαμάκια για σουβλάκια και περνάω στο καθένα από 3 - 4 κύβους (όχι παραπάνω, αφού πρόκειται για ορεκτικό ή για μεζέ σε μπουφέ), περνώντας ανάμεσά τους από ένα κομμένο ντοματάκι.
-
Αραδιάζω τα σουβλάκια στη σειρά, στη σχάρα του φούρνου, και την τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Στον πάτο του φούρνου βάζω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να πέσουν τυχόν υγρά. Ψήνω τα σουβλάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντας τα με προσοχή μία φορά. Στη συνέχεια γυρίζω τη λειτουργία στο γκριλ και ψήνω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα σουβλάκια να ροδίσουν ομοιόμορφα.
-
Δοκιμάζω αν είναι έτοιμα, κόβοντας ένα κυβάκι στη μέση -δεν πρέπει να υπάρχει ροζέ ή κόκκινο σημείο.
Τα σερβίρω αμέσως.
Note
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ I
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
User Reviews
Exceptional!