Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ξεπλένω με κρύο νερό τις γαρίδες. Τις καθαρίζω και βάζω τα κεφάλια και τα κελύφη σε μια μέτρια κατσαρόλα, μαζί με το ζωμό. Βράζω το μείγμα για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και σουρώνω το ζωμό από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρω όση περισσότερη γεύση γίνεται.
-
Πολτοποιώ στο μπλέντερ την καυτερή πιπερίτσα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και το μαϊντανό. Ρίχνω τον πολτό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτω τον τριμμένο κόλιανδρο και ανακατεύω καλά. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το έντονο άρωμά του. Προσθέτω τις ντομάτες, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια πηκτή πάστα.
-
Προσθέτω το ζωμό και το γάλα καρύδας και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Σιγοβράζω για 5 λεπτά, προσθέτω τις γαρίδες και την πιπεριά Φλωρίνης, βράζω για 2 - 3 λεπτά ακόμα και νοστιμίζω με τη σάλτσα ψαριού, αν θέλω. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Μοιράζω τα βρασμένα και στραγγισμένα noodles (ή το φιδέ) σε 4 ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα και από πάνω ρίχνω την καυτή σούπα της κατσαρόλας. Ρίχνω σε κάθε μερίδα λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου και ξύσμα λεμονιού και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!