προορισμός…γεύση!

Σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα και μπούκοβο βελουτέ

5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.

  2. Ρίχνω όλα τα λαχανικά μαζί, αλατίζω και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνω το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το σκόρδο (αν το θέλετε), ανακατεύω και προσθέτω το ζωμό λαχανικών.

  3. Βράζω τη σούπα για 30-35 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος που θα κόψετε τα λαχανικά) μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και πετάω τα κλαδάκια θυμαριού και τα δαφνόφυλλα. Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ (ή σε δόσεις στο μπλέντερ) και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Επαναφέρω την σούπα στη φωτιά και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά.

  5. Σερβίρω τη σούπα πασπαλίζοντας με το μπούκοβο και λίγο φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.

Keywords: σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα,μπούκοβο βελουτέ

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Angeliki

    Φανταστική!

  2. Eve_nkld

    Terrific