Σολομός σε σφολιάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο (ή 200°C στις αντιστάσεις).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω την κάπαρη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
-
Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το αλείφω με λίγο από το χτυπημένο αυγό. Βάζω το φιλέτο του ψαριού στο κέντρο και σκεπάζω με το μείγμα του σπανακιού. Καλύπτω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω στις άκρες για να κολλήσει. Κόβω με ένα μαχαίρι όση σφολιάτα περισσεύει και με ένα πηρούνι, πιέζω τις άκρες για να ενωθούν καλά.