προορισμός…γεύση!

Σολομός με γλάσο σόγιας και κινόα με λαχανικά και πορτοκάλι

Σολομός με γλάσο σόγιας και κινόα με λαχανικά και πορτοκάλι

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 10 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σολομό

Για την κινόα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σολομό

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κύμινο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πάπρικα, το κάρι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το ελαιόλαδο, 100 ml νερό, αλάτι και πιπέρι και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το μείγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι και βάζω εκεί τις φέτες ή τα φιλέτα του σολομού. Ανακατεύω με τα χέρια μου μέχρι να βραχούν καλά με το μείγμα και τα απλώνω στο ίδιο σκεύος, σε μονή στρώση. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά.

  2. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά και λαδώνω ένα μέτριο ταψάκι.
    Στραγγίζω τις φέτες (ή τα φιλέτα) σολομού από τη μαρινάδα τους, τα σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα απλώνω στο ταψάκι, σε μονή στρώση. Τα ψήνω σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, για 10 λεπτά περίπου, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν.

  3. Αδειάζω την μαρινάδα στο κατσαρολάκι και μαγειρεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο. Βγάζω τα φιλέτα από το φούρνο και τα αλείφω με το γλάσο.

Για την κινόα

  1. Ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό την κινόα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω την κινόα σκεπασμένη για άλλα 5 λεπτά.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνω τα καρότα, τον αρακά, τις φλοίδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι και σοτάρω για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό και αφήνω τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν. Προσθέτω τις λωρίδες από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κινόα, αλάτι και πιπέρι και ανακινώ το τηγάνι.

  3. Σερβίρω στα πιάτα την κινόα και από πάνω τοποθετώ από ένα φιλέτο γλασσαρισμένο σολομό.

Keywords: σολομός με γλάσο σόγιας,κινόα με λαχανικά,πορτοκάλι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Really good!