προορισμός…γεύση!

Σολομός φιλέτο με σάλτσα μαραθόριζας, στο χαρτί

Σολομός φιλέτο με σάλτσα μαραθόριζας, στο χαρτί

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Σάλτσα

  1. Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) όλα τα υλικά της σάλτσας και τα πολτοποιώ καλά, για 1 λεπτό.

Ψάρια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση και τα περιχύνω με τη σάλτσα. Τα γυρίζω για να βραχούν καλά και από την άλλη μεριά. Αφήνω το ταψί κατά μέρος.

  2. Κόβω 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας με μήκος πλευράς 30 εκ.
    Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας βάζω από ένα φιλέτο ψαριού, καλά βρεγμένο παντού με τη σάλτσα. Τα περιχύνω με όση σάλτσα έχει μείνει στο ταψί. Τυλίγω κάθε λαδόκολλα σαν πουγκί και δένω τις άκρες με ένα κομμάτι σπάγκο. Εναλλακτικά, διπλώνω χιαστί τις άκρες του χαρτιού, σαν φάκελο και τακτοποιώ τις άκρες από την κάτω πλευρά κάθε πακέτου.

  3. Βάζω τα πακετάκια στο ταψί (αν τα έχω τυλίξει σε φακελάκια, τα τοποθετώ με τις άκρες προς τα κάτω) και ρίχνω 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό. Ψήνω για 25 - 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

  4. Σερβίρω τα φιλέτα με το χαρτί, στα πιάτα, ώστε να μην χάσω τη νόστιμη σάλτσα από το εσωτερικό των πακέτων. Συνοδεύω με σαλάτα εποχής και ρύζι πιλάφι.

Keywords: σολομος φιλετο με σαλτσα μαραθοριζασ

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Supreme