Σοκολατόπιτα
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24-26 εκ.
-
Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, προσέχοντας να μην έρχεται σε επαφή ο πυθμένας του μπολ με το νερό. Ανακατεύω τα υλικά του μπολ με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και έχω ένα βελούδινο μείγμα (εναλλακτικά, τα λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων). Βγάζω το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτω στο μείγμα τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
-
Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω για 22 - 25 λεπτά, έτσι ώστε να κάνει μια κρούστα εσωτερικά, αλλά μέσα να παραμείνει λασπώδες. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως και το ξεφορμάρω.
Για το γλάσο
-
Ζεσταίνω σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) την κουβερτούρα, το βούτυρο και το νερό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα παχύρευστο, βελούδινο μείγμα.
-
Βάζω το γλυκό σε μια σχάρα ή μέσα σε πιατέλα και το περιχύνω με το γλάσο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Terrific
Terrific