Σοκολάτα ρόφημα (λευκή – μαύρη)
Υλικά
Για τη μαύρη σοκολάτα
Για τη λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τη μαύρη σοκολάτα
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ανακατεύω για να διαλυθεί το κακάο και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα, αφήνω για 1-2 λεπτά να μαλακώσει και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς. Μοιράζω τη σοκολάτα στις κούπες και σερβίρω με σαντιγί.
Για τη λευκή σοκολάτα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την κανέλα, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, πετάω το ξύλο κανέλας και ρίχνω την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύω καλά για να λιώσει και μοιράζω στις κούπες. Σερβίρω με σαντιγί, ξύλο κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.