Σνίτσελ χοιρινά πικάντικα και τραγανά
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Βάζω τα σνίτσελ επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με ένα δεύτερο. Χτυπάω με τον μπάτη ή άλλο βαρύ αντικείμενο ώστε να γίνουν τα φιλέτα, αρκετά λεπτά (περίπου ½ εκ. πάχος). Βγάζω το αντικολλητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνω καλά.
-
Σε ένα πλατύ σκεύος ανακατεύω τα ψίχουλα ψωμιού, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, αλάτι και το πιπέρι καγιέν (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε μπορείτε να βάλετε από ½ έως 1 κουταλάκι). Σε ένα δεύτερο σκεύος βάζω το αλεύρι και σε ένα τρίτο χτυπάω τα αυγά.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο και μισό βούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Πανάρω τα δύο πρώτα σνίτσελ, πρώτα στο αλεύρι πιέζοντάς τα για να κολλήσει καλά το αλεύρι. Τα σηκώνω και τα τινάζω ελαφρά. Τα βυθίζω στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα με τα ψίχουλα ψωμιού.
-
Βάζω τα σνίτσελ στο τηγάνι και τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, το επαναφέρω στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία παναρίσματος και στα 2 επόμενα σνίτσελ και τα τηγανίζω με τον ίδιο τρόπο που τηγάνησα τα δύο πρώτα.
Σερβίρω τα σνίτσελ ζεστά, ραντίζοντας με λίγο λεμόνι.