Σφολιάτες με μανταρίνια και μπισκότο
Υλικά
Για το σιρόπι
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τα μανταρίνια
-
Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να βράσουν για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Πλένω τα μανταρίνια, τα κόβω σε λεπτές στρογγυλές φέτες (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους), και τα ρίχνω στο σιρόπι. Βράζω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Για τις σφολιάτες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Ανοίγω τη σφολιάτα βουτύρου και με ένα μαχαίρι κόβω πρώτα από τη μακριά πλευρά στη μέση. Κατόπιν, κόβω κάθετα σε 4 σημεία, δημιουργώντας 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας. Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λεπτές λωρίδες 1 εκ., τις οποίες κολλάω στην περιφέρεια κάθε κομματιού, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα υπερηψωμένο στεφάνι. -
Βάζω το μούλτι τα μπισκότα, το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας σε κάθε σφολιάτα και «τακτοποιώ» φέτες από τις κλημεντίνες.
-
Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζω τις σφολιάτες από το φούρνο και τις μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν. Αλείφω την επιφάνεια με μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Yummy