Σφολιάτα πλεχτή με σοκολάτα και φουντούκι
Υλικά
Για τη σοκολατένια γέμιση
Για την πάστα φουντουκιού
Εκτέλεση
Για την πάστα φουντουκιού
-
Απλώνω τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω για 10-15 λεπτά στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά. Βάζω στο πολυμίξερ τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το αυγό και το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Για την σοκολατένια γέμιση
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω να σταθεί για 1-2 λεπτά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Ξεδιπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αδειάζω την πάστα φουντουκιού επάνω στη σφολιάτα και την απλώνω σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τυλίγω τη σφολιάτα (από τη μακριά πλευρά) σε ένα σφιχτό ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το ρολό, κατά μήκος στη μέση.
-
Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνω την κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζω με τα χοντροσπασμένα φουντούκια και τυλίγω πάλι σε ρολό (από τη μακριά πλευρά). Κόβω και αυτό το ρολό, κατά μήκος στη μέση.
-
Μεταφέρω τις 4 λωρίδες σε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετώντας τες παράλληλες και εναλλάξ και πλέκω σε χοντρή κοτσίδα. Μεταφέρω την κοτσίδα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ και αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και το χτυπημένο αυγό.
-
Σκεπάζω τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 170°C για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
Βγάζω τη σφολιάτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Κόβω σε χοντρά κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Terrific