Εύκολη πίτα με σέσκουλα και αυγά, πασχαλινή. Μπορείτε να την φτιάξετε και με σπανάκι ή και ανάμεικτα χορταρικά που θα βρείτε στη λαϊκή.
Πασχαλιάτικη πίτα με σέσκουλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθέρμανση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το κόβω με ένα μαχαίρι σε 6 φαρδιές λωρίδες. Τις μεταφέρω στην άκρη και απλώνω και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβω από αυτό, 2 ακόμη λωρίδες, περίπου ίδιου φάρδους με τις προηγούμενες. Κρατάω το μεγάλο κομμάτι στην άκρη.
-
Λάδωμα
Λαδώνω καλά μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και τοποθετώ τις 8 λωρίδες σφολιάτας έτσι ώστε να καλύψω καλά τα τοιχώματα, τη βάση αλλά και την προεξοχή που υπάρχει στο κέντρο (τρύπα).
-
Σωτάρισμα
Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σέλερι, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα σέσκουλα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τον όγκο τους. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν. Μεταφέρω τη γέμιση σε ψιλό σουρωτήρι και αφήνω να αποβάλει τα υγρά της.
-
Ανακάτεμα
Μεταφέρω τα σέσκουλα σε ένα μπολ και προσθέτω το κατίκι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη γέμιση στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Με το κουτάλι, δημιουργώ 5 τρύπες στο μέγεθος ενός αυγού. Σπάω τα 5 αυγά μέσα στις τρύπες και σκεπάζω με το τετράγωνο φύλλο σφολιάτας που έχω κρατήσει στην άκρη, φροντίζοντας να το ενώσω με τα κάτω φύλλα που εξέχουν από τη φόρμα.
-
Ψήσιμο
Ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνω την πίτα να μισοκρυώσει πριν την ξεφορμάρω.
Note
Η Ντίνα συστήνει να χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας από την Ζύμη Ψαχνών!
User Reviews
Wow, this amazing!