Σεμιφρέντο με καρύδα και κακάο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Στρώνω με μεμβράνη μακρόστενη φόρμα για κέϊκ και την αφήνω στην άκρη.
-
Βάζω το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα γυάλινο μπολ, το στερεώνω σε ένα κατσαρολάκι (να μην ακουμπάει στο νερό) και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά χτυπώντας συνεχώς μέχρι τα αυγά να ασπρίσουν. Αποσύρω το μπολ από το κατσαρολάκι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να κρυώσουν.
-
Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζω ένα δεύτερο μπολ, ρίχνω τη λευκή σοκολάτα και την αφήνω να λιώσει. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω. Ρίχνω την κρέμα καρύδας, το λικέρ και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω τη σαντιγί σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
-
Αδειάζω τα ¾ της ποσότητας της κρέμας στη φόρμα και ισιώνω. Ρίχνω στην υπόλοιπη κρέμα που έχει μείνει στο μπολ τα 20 γρ. κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω και αυτή την κρέμα στη φόρμα και με ένα πηρούνι ανακατεύω απαλά για να δημιουργηθεί μια «μαρμάρινη» επιφάνεια. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 6 ώρες.
-
Ξεφορμάρω τον κορμό σε μια μακρόστενη πιατέλα και πασπαλίζω με κακάο, τριμμένο ινδοκάρυδο και φλέικς καρύδας.