προορισμός…γεύση!

Σαρδέλες στο φούρνο σε στρώμα καρότου

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τις σαρδέλες

Για το ταψί

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τις σαρδέλες

  1. Καθαρίζω τις σαρδέλες. Κόβω πρώτα το κεφάλι και το τραβάω προς τα κάτω έτσι ώστε να αφαιρέσω και τα εντόσθια. Ξεπλένω καλά τις σαρδέλες με τρεχούμενο νερό και τις βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω και τις σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω τις σαρδέλες να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα άλλα υλικά.

Για το ταψί

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στο χοντρό του τρίφτη.

  2. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω τα μπαχάρια και τα «καίω» για 30 δευτερόλεπτα να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνω τα κρεμμύδια αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 3 λεπτά. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τις σταφίδες και τον άνηθο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά.

  3. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι, το απλώνω καλά και τοποθετώ τις σαρδέλες επάνω στα λαχανικά. Περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

Keywords: σαρδέλες, καρότο, σάλτσα ντομάτας, εύκολο, καλοκαιρινό, γρήγορο, ψάρι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *