Σαραγλάκια με χωριάτικο λουκάνικο
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Με ένα μαχαιράκι (ή με τα χέρια μου) τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ τη φλούδα των λουκάνικων (αν ή φλούδα είναι από φυσικό έντερο βγαίνει πιο δύσκολα και θα χρειαστείτε σίγουρα ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι). Βάζω τα ξεφλουδισμένα λουκάνικα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα κομματιάζω με ένα πιρούνι (ή με τα χέρια μου), σαν να είναι κιμάς. Βάζω τον «κιμά» σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτω τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το μαϊντανό και το τριμμένο κασέρι (αν το χρησιμοποιήσω) και ανακατεύω καλά.
Για τα σαραγλάκια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
-
Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το απλώνω σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα πινελάκι το αλείφω ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ακριβώς πάνω του απλώνω άλλα δύο φύλλα, λαδωμένα και αυτά ένα-ένα. Πάνω στο τριπλό αυτό φύλλο, απλώνω το 1/3 της γέμισης, σε λεπτό στρώμα. Αν χρησιμοποιήσω το κασέρι, πασπαλίζω το 1/3 της ποσότητάς του πάνω στη γέμιση. Τυλίγω το τριπλό φύλλα σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια, το κόβω σε φέτες πάχους 1 εκ. Τις βάζω σε μια πιατέλα, τις αλείφω και από τις δύο μεριές πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια με χτυπημένο αυγό. Βάζω τις αλειμμένες φέτες στο ταψί.
-
Συνεχίζω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, ετοιμάζοντας ρολά, ανά τρία φύλλα, τα κόβω σε φέτες που τις αλείφω με λάδι και αυγό και τις βάζω στο ταψί.
-
Ψήνω τις φέτες-σαραγλάκια για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Excellent!