Σαλιγκάρια με τραχανά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Καθαρίζω με ένα μαχαίρι το κέλυφος των σαλιγκαριών και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρώ τη μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί στο άνοιγμα τους. Ελέγχω αν υπάρχουν νεκρά σαλιγκάρια και τα πετάω. Σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό ρίχνω τα σαλιγκάρια και τα βράζω για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Τα σουρώνω σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.
-
Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τα σαλιγκάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνω τις ντομάτες, τον πελτέ και το μετρημένο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά. Ρίχνω τον τραχανά, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 30 λεπτά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τον τραχανά να τραβήξει τα υγρά και σερβίρω με λίγα φύλλα δεντρολίβανο.