Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Σαλάτα
-
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζω το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.
-
Ξεφλουδίζω τα αυγά και ξεχωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνω τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβω τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνω στη σαλάτα και ανακατεύω με προσοχή. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρω.
Σάλτσα
-
Χτυπάω στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζω και τη φυλάω στο ψυγείο.
-
Λίγο πριν σερβίρω περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύω με προσοχή.
User Reviews
Really good!