Σαλάτα με σπανάκι και κρεμοκεφτεδάκια λακέρδας
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ενώνω το τυρί κρέμα, το τριμμένο καρότο, την λακέρδα, τον άνηθο. Τα ανακατεύω όλα μαζί, δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
-
Ετοιμάζω τη βινεγκρέτ: σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω πρώτα τα στερεά υλικά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, μετά τα όξινα, το μηλόξυδο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
-
Σε μια πιατέλα βάζω το σπανάκι, ρίχνω τη μισή ποσότητα από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
-
Βγάζω τη κρέμα από το ψυγείο, φοράω γάντια κουζίνας μιας χρήσεως και σχηματίζω μπαλάκια.
-
Βάζω τα λακερδοκεφτεδάκια πάνω στο σπανάκι και περιχύνω την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Σερβίρουμε αμέσως.
User Reviews
Terrific