προορισμός…γεύση!

Σαλάτα με ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

Σαλάτα με ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη σάλτσα αντσούγιας

Εκτέλεση

Video
Off On

Σάλτσα αντσούγιας

  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και τα πολτοποιώ πολύ καλά. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.

Σαλάτα

  1. Κόβω τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας στα τέσσερα και στη συνέχεια το κάθε τέταρτο σε πολύ λεπτές φετούλες. Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνω μια στρώση από φέτες μαραθόριζας και τα περιχύνω με 1 - 2 κουτ. σούπας από τη σάλτσα αντσούγιας. Συνεχίζω με μια στρώση από φετάκια αγκινάρας και περιχύνω πάλι με λίγη σάλτσα. Συνεχίζω με διαδοχικές στρώσεις λαχανικών με σάλτσα ενδιάμεσα, μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Αφήνω όση σάλτσα περίσσεψε στο ψυγείο, σκεπασμένη.

  2. Τυλίγω την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο. Στο διάστημα αυτό τα λαχανικά αφενός θα νοστιμίσουν από το μαρινάρισμα, αφετέρου θα «ψηθούν» από το λεμόνι και θα μαλακώσουν θαυμάσια.

Keywords: ροκα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Exciting!