Σαλάτα με ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας
Υλικά
Για τη σάλτσα αντσούγιας
Εκτέλεση
Σάλτσα αντσούγιας
-
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και τα πολτοποιώ πολύ καλά. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
Σαλάτα
-
Κόβω τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας στα τέσσερα και στη συνέχεια το κάθε τέταρτο σε πολύ λεπτές φετούλες. Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνω μια στρώση από φέτες μαραθόριζας και τα περιχύνω με 1 - 2 κουτ. σούπας από τη σάλτσα αντσούγιας. Συνεχίζω με μια στρώση από φετάκια αγκινάρας και περιχύνω πάλι με λίγη σάλτσα. Συνεχίζω με διαδοχικές στρώσεις λαχανικών με σάλτσα ενδιάμεσα, μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Αφήνω όση σάλτσα περίσσεψε στο ψυγείο, σκεπασμένη.
-
Τυλίγω την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο. Στο διάστημα αυτό τα λαχανικά αφενός θα νοστιμίσουν από το μαρινάρισμα, αφετέρου θα «ψηθούν» από το λεμόνι και θα μαλακώσουν θαυμάσια.
User Reviews
Exciting!