Σαλάτα με κολοκυθάκια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και κύμινο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τα λαχανικά αφαιρώ το εξωτερικό μέρος της φλούδας του πορτοκαλιού (προσέχοντας να μην πάρω και το λευκό μέρος γιατί πικρίζει), το κόβω σε μικρά κομμάτια και το ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο σιγοβράζει λίγο νερό. Το ζεματίζω για 3 λεπτά, το στραγγίζω και το σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια το κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια.
-
Στύβω το πορτοκάλι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το μέλι, το κύμινο, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.
-
Κόβω κατά μήκος τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες (κατά προτίμηση με το εργαλείο «μαντολίνο», για ευκολία) και στη συνέχεια κόβω κάθε φέτα σε λεπτά μπαστουνάκια. Κάνω το ίδιο ακριβώς με τα καρότα. Ρίχνω τα μπαστουνάκια κολοκυθιών και καρότων στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτω τη ζεματισμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος (εκτός ψυγείου) για 30 λεπτά.
-
Στραγγίζω τις λωρίδες λαχανικών και τις βάζω σε μια βαθιά πιατέλα. Περιχύνω με τη μαρινάδα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Flavorful