Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες για 2 - 3 λεπτά, πιέζοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα στο λάδι για να σπάσουν και να βγάλουν τη νοστιμιά τους. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, το βράζω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα λιωμένα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το θυμάρι και τη δάφνη και χαμηλώνω τη φωτιά.
-
Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τη σάλτσα για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω τη σάλτσα από ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντάς την για να πάρω όση περισσότερη νοστιμιά από τις γαρίδες μπορώ.
-
Ρίχνω τη σουρωμένη σάλτσα στο μπλέντερ, προσθέτω 10 από τις φράουλες, το ξίδι και το κόλιανδρο και χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο. Το μεταφέρω σε ένα μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρω τις καθαρισμένες γαρίδες για μόλις 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν –αν τις παραψήσω θα γίνουν σκληρές και λαστιχωτές. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό και αποσύρω από τη φωτιά.
-
Αδειάζω τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα φύτρα και το φρέσκο τζίντζερ και ανακατεύω καλά. Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.
User Reviews
Supreme