Ρυζόγαλο vegan με γάλα καρύδας και καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού
Υλικά
Για το ρυζόγαλο
Για τις καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Για το ρυζόγαλο
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνω πασπαλιστά το ρύζι και το βράζω για 15 λεπτά. Το σουρώνω και το αφήνω στην άκρη.
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν μια βράση. Ανακατεύω το ρυζάλευρο με 1 κουταλιά σούπας νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρω από τη φωτιά.
Για τις καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού
-
Πλένω καλά και σκουπίζω το πορτοκάλι. Με το ειδικό εργαλείο πίλερ, φτιάχνω λεπτές ίνες από την φλούδα του (Αν δεν έχετε πίλερ, μπορείτε με ένα μαχαίρι να ξεφλουδίσετε το πορτοκάλι -χωρίς το πικρό λευκό μέρος- και κατόπιν να κόψετε σε λεπτές λωριδίτσες).
-
Βάζω την ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα καστανό σιρόπι. Ρίχνω λίγες λίγες τις ίνες πορτοκαλιού και τις αφήνω για ½ λεπτό. Τις βγάζω με ένα πηρούνι και τις αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
User Reviews
Tastes great!