προορισμός…γεύση!

Ρυζόγαλο vegan με γάλα καρύδας και καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού

Ρυζόγαλο vegan με γάλα καρύδας και καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 25 mins Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Για το ρυζόγαλο

Για τις καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το ρυζόγαλο

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνω πασπαλιστά το ρύζι και το βράζω για 15 λεπτά. Το σουρώνω και το αφήνω στην άκρη.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν μια βράση. Ανακατεύω το ρυζάλευρο με 1 κουταλιά σούπας νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρω από τη φωτιά.

Για τις καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού

  1. Πλένω καλά και σκουπίζω το πορτοκάλι. Με το ειδικό εργαλείο πίλερ, φτιάχνω λεπτές ίνες από την φλούδα του (Αν δεν έχετε πίλερ, μπορείτε με ένα μαχαίρι να ξεφλουδίσετε το πορτοκάλι -χωρίς το πικρό λευκό μέρος- και κατόπιν να κόψετε σε λεπτές λωριδίτσες).

  2. Βάζω την ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα καστανό σιρόπι. Ρίχνω λίγες λίγες τις ίνες πορτοκαλιού και τις αφήνω για ½ λεπτό. Τις βγάζω με ένα πηρούνι και τις αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα

  1. Στολίζω τα πλαϊνά 4 ψηλών ποτηριών με λίγες ίνες πορτοκαλιού και γεμίζω με το ρυζόγαλο. Στολίζω με λίγες ακόμη ίνες και σερβίρω με φλέϊκς καρύδας.

Keywords: ρυζόγαλο vegan με γάλα καρύδας,καραμελωμένες ίνες πορτοκαλιού

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!