Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
Για τα ρολά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Κοτόπουλο
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στη μέση ώστε να αποκτήσω 4 κομμάτια. Τα απλώνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, τα σκεπάζω με ένα δεύτερο κομμάτι και τα κοπανίζω καλά με το ειδικό σφυράκι για κρέας (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό και βαρύ πλάστη), μέχρι να λεπτύνουν, να μαλακώσουν ελαφρώς και να απλώσουν.
-
Τα αλατοπιπερώνω, τα πασπαλίζω με το τζίντζερ και τη ρίγανη και τα αφήνω κατά μέρος.
Γέμιση
-
Σε ένα μπολ βάζω τη φέτα, το ανθότυρο, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ρολά
-
Ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα γέμισης, το μοιράζω στα φιλέτα, το απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού και από πάνω μοιράζω τις λωρίδες πιπεριάς. Τυλίγω κάθε φιλέτο σε ρολό και δένω με σπάγκο μαγειρικής σε δυο-τρία σημεία.
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα τυλιγμένα ρολά για 2 - 3 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα. Τα γυρίζω λίγο και τα σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σε εκείνο το σημείο και συνεχίζω να τα γυρίζω μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού.
-
Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το ζωμό. Τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τα ρολά για 35 - 40 λεπτά περίπου, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμη ζωμό ή νερό ώστε να μείνει λιγοστή και δεμένη σάλτσα στο τέλος.
-
Σερβίρω
Τα σερβίρω ζεστά, με τη σάλτσα τους.
Αν θέλω, συνοδεύω με ταλιατέλες απλές, πράσινες (σπανακιού) ή ανάμεικτες.