Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με σάλτσα μελιού και πιλάφι με σταφίδες
Υλικά
Για τη σάλτσα μελιού
Για το πιλάφι
Εκτέλεση
Για το ρολό
-
Βγάζω το ρολό από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Στεγνώνω το ρολό με χαρτί κουζίνας, το αλείφω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι, βάζω εκεί το ρολό και σκορπίζω το θυμάρι. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ρολό. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά.
-
Βγάζω το ρολό από το φούρνο, το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί. Το κόβω σε χοντρές φέτες και τις σερβίρω επάνω στο ρύζι, με τη σάλτσα μελιού.
Για το πιλάφι
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο και 1 λεπτό αργότερα ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω για να γυαλίσει και σβήνω με το μπράντι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το ζωμό. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τις σταφίδες και το καλαμπόκι. Σερβίρω με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.