Ρολό φρούτων στο φούρνο (Στρούντελ)
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τις μπανάνες, τα μήλα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μπολ με τα φρούτα και ανακατεύω με ανάλαφρες κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα.
Ρολό
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (ή Βηρυτού) και τα απλώνω το ένα επάνω στο άλλο σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Στη μία από τις μακριές πλευρές των φύλλων απλώνω κατά μήκος το μείγμα της γέμισης και τυλίγω τα φύλλα προσεκτικά σε σχετικά σφικτό ρολό. Το βάζω στο ταψί, με τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω, το αλείφω καλά με λάδι (ή βούτυρο) και το ψήνω για 45 λεπτά.
-
Το βγάζω από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια σχάρα και το αφήνω να κρυώσει καλά. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.
User Reviews
Yummy