Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με κιμά, κοκκινιστά στο φούρνο
Υλικά
Για τα ρολά
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C αερόθερμο. Απλώνω τις φέτες μελιτζάνας σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις αλείφω ελαφρώς με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και ψήνω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις αφήνω στην άκρη.
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το ελαιόλαδο, ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για ½ λεπτό, μέχρι απλά να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Στη συνέχεια προσθέτω την πασάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω τη σάλτσα για 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά, χωρίς καπάκι, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, αλλά να μην στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το πετιμέζι ανακατεύω και αδειάζω τη σάλτσα σε ένα ταψάκι.
Για τα ρολά
-
Σε ένα μπολ ζυμώνω με τα χέρια μου τον κιμά, τον πελτέ, τα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω από το μείγμα το βάζω σε 1 φέτα μελιτζάνας και τυλίγω σε ρολό. Βάζω το ρολάκι στο ταψί με τη σάλτσα και συνεχίζω με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνες και τη γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα ρολάκια για περίπου 25 λεπτά. Σερβίρω τα ρολά ζεστά.
User Reviews
Υπεροχα